Tartu korraldab

Kontsert: The Unused Word

Kuupäev

8.08
Aegunug
19.00 - 20.00

Asukoht

Autovabaduse puiestee
Jaani 5, Tartu, Tartu maakond, Eesti

Maksumus

Tasuta

Tähistamaks Euroopa kultuuripealinna tiitliaastat võtab Autovabaduse puiestee sel korral rahvusvahelised mõõtmed. 8. augustil jõuab puiestee lavalaudadele Austria artist The Unused Word.

Anna Schauberger (1985) on Austriast pärit laulja, muusikaprodutsent, koorijuht, helilooja ja aeg-ajalt räppar. Tema huvid ulatuvad hetkeliste akustiliste momentide nautimisest oma kooriliikmetega kuni väikeste nüansside hoolika kujundamiseni oma elektroonilises muusikas. Tema plaadifirma on Duzz Down San (Viin), Austria muusikute kollektiiv, mis koosneb peamiselt hiphopi ja elektroonilise muusika artistidest ja DJ-dest. Duzz Down San oli plaadifirma, kus ta andis 2013. aastal välja oma debüüt-EP “infinity”, ja sellest ajast alates on ta järjepidevalt välja andnud EP-sid, sooloalbumi, kaks duoalbumit nime Nødstop all, samuti instrumentaallugusid Duzz Up! plaadifirma kogumikudel. Tema muud tööd hõlmavad remiksiprojekti heliloojate foorumile ning matemaatilise valemi põhjal loodud kompositsiooni (mõlemad ein_klang recordsil) ja vokaalkompositsiooni neljale häälele (‚White‘).

Anna on ka kirglik loovkirjutamise ja laulusõnade, samuti laulmise ja vokaalitreeningu töötoa juhendaja – olgu see siis noortele, teismelistele või täiskasvanutele. Tema peamine fookus on naiste ja queer-inimeste toetamisel ning vaimsete haiguste stigmatiseerimise vastu võitlemisel. Neurodivergentse inimesena, kellel on AuDHD, soovib ta tõsta teadlikkust sellest, kui erinevalt võivad need neuroarenguhäired naistel avalduda. Töötades enamasti nime The Unused Word all ja tehes pigem aeglase tempoga, sooja ja embavat muusikat, tabas teda 2010. aastate keskel äkiline feminismipuhang ja ta otsustas luua feministliku räpi alter ego nimega Yolo Ferrari. Tagantjärele näeb Schauberger muusikat, mida ta lõi The Unused Word nime all, peamiselt esindamas tema autistlikku vajadust väiksema stimulatsiooni ja suurema isolatsiooni järele, samas kui Yolo Ferrari nime all loodud laulud rahuldasid ka tema impulsiivsema poole. Yolo Ferrarina asutas ta 2017. aastal koos kolme meeskolleegiga feministliku räpigrupi nimega 4x4cl. 2019. aastal asutas Schauberger koos oma pikaajalise Duzz Down San kolleegi, koostööpartneri ja sõbra DJ Testaga (tuntud ka Restless Leg Syndrome’ist) duo Nødstop. See muusika ühendab täiuslikult kõik Schaubergersi muusikalised vajadused – aeglastest lugudest keerukate elektrooniliste lugudeni, peamiselt tumedate, kuid ka väga haavatavate ja pehmeteni. Nødstop on seni välja andnud kaks albumit: “Ø” (2019) ja “NØ” (2024; mõlemad Duzz Down San, Viin).

Oma soolokontserdil Tartus esitab Anna Schauberger nii lugusid, mis on loodud nime The Unused Word all, kui ka lugusid mõlemalt Nødstopi albumilt.

Fun fact: Schauberger on Austria veeteadlase Viktor Schaubergeri lapselapselaps.

Tule koos pere või sõpradega ning naudi suurepärast muusikat ning mõnusat atmosfääri!

Tartu 2024 Autovabaduse puiestee on osa Euroopa kultuuripealinn Tartu 2024 põhiprogrammist. Vaata programmi siit: https://tartu2024.ee/programm/

Korraldaja

Tartu 2024 / Kati Tihkan
E-post:
[email protected]